Webhotellit | Domainit | Palvelimet | Tiedotteet | Asiakaspalvelu | Chat

Suncomet.info | Toiminta-aika | Tekniset tiedotteet | RSS-syöte | Twitter-blogi | Tietoturva

22.01.2017

Tulevat tekniset päivitykset ja muutokset vuonna 2017.

Kustakin päivityksestä ja muutoksesta tiedotetaan vielä tarkemmin erikseen http://suncomet.info/tiedotteet/ osoitteessa.

03.02.2017 - 05.02.2017 Automaattista seurantaa kiristetään vanhentuneiden sovelluksien, ylikäytön ja sähköpostiliikenteen osalta. Jatkossa ehtojen vastaisesta toiminnasta tili sulkeutuu herkemmin väliaikaisesti. Muutoksen tarkoitus on suojata tehokkaammin palvelimilla olevia tilejä ja taata sähköpostin ja sivujen normaali toiminta, jota väärinkäytökset usein uhkaavat.

10.02.2017 - 12.02.2107 C1-palvelimelle otetaan käyttöön ns1.suncomet.fi ja ns2.suncomet.fi nimipalvelimet. Tämä lisää C1-palvelimen resursseja ja lyhentää mahdollisten häiriöiden aiheuttamia katkoksia. Muutoksen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia ja vanhat nimipalvelimet toimivat vielä noin vuoden. Suosittelemme uusien nimipalvelimien käyttöönottoa viimeistään 01.04.2017 mennessä. Meidän välityksessä oleville verkkotunnuksille päivittyy uudet nimipalvelimet automaattisesti.

17.02.2017 - 19.02.2017 C2-palvelimelle otetaan käyttöön ns1.suncomet.fi ja ns2.suncomet.fi nimipalvelimet. Tämä lisää C2-palvelimen resursseja ja lyhentää mahdollisten häiriöiden aiheuttamia katkoksia. Muutoksen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia ja vanhat nimipalvelimet toimivat vielä noin vuoden. Suosittelemme uusien nimipalvelimien käyttöönottoa viimeistään 01.04.2017 mennessä. Meidän välityksessä oleville verkkotunnuksille päivittyy uudet nimipalvelimet automaattisesti.

17.03.2017 - 19.03.2017 K2-palvelu siirtyy uudempaan alustaan, jossa uudet ominaisuudet voidaan ottaa käyttöön. Uusi alusta mahdollistaa ilmaiset SSL-sertifikaatit kaikille domaineille, PHP/Python/Ruby version valinnan tarpeen mukaan ja tehokkaan välimuistin, joka nopeuttaa useimpien sivujen toimintaa. Uusi alusta parantaa myös palveluiden tietoturvaa. Lisäksi uusi alusta on entistä tehokkaampi, joka näkyy sivujen parantuneessa latausnopeudessa Siirto ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta ja odotettu katkos on alle 30 minuuttia.

07.04.2017 - 09.04.2017 C2-palvelin siirtyy uudempaan alustaan, jossa uudet ominaisuudet voidaan ottaa käyttöön. Uusi alusta mahdollistaa ilmaiset SSL-sertifikaatit kaikille domaineille, PHP/Python/Ruby version valinnan tarpeen mukaan ja tehokkaan välimuistin, joka nopeuttaa useimpien sivujen toimintaa. Uusi alusta parantaa myös palveluiden tietoturvaa. Lisäksi uusi alusta on entistä tehokkaampi, joka näkyy sivujen parantuneessa latausnopeudessa Siirto ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta ja odotettu katkos on alle 30 minuuttia.


05.05.2017 - 07.05.2017 C1-palvelin siirtyy uudempaan alustaan, jossa uudet ominaisuudet voidaan ottaa käyttöön. Uusi alusta mahdollistaa ilmaiset SSL-sertifikaatit kaikille domaineille, PHP/Python/Ruby version valinnan tarpeen mukaan ja tehokkaan välimuistin, joka nopeuttaa useimpien sivujen toimintaa. Uusi alusta parantaa myös palveluiden tietoturvaa. Lisäksi uusi alusta on entistä tehokkaampi, joka näkyy sivujen parantuneessa latausnopeudessa. Siirto ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta ja odotettu katkos on alle 30 minuuttia.

12.05.2017 - 14.05.2017 C3-palvelin siirtyy uudempaan alustaan, jossa uudet ominaisuudet voidaan ottaa käyttöön. Uusi alusta mahdollistaa ilmaiset SSL-sertifikaatit kaikille domaineille, PHP/Python/Ruby version valinnan tarpeen mukaan ja tehokkaan välimuistin, joka nopeuttaa useimpien sivujen toimintaa. Uusi alusta parantaa myös palveluiden tietoturvaa. Lisäksi uusi alusta on entistä tehokkaampi, joka näkyy sivujen parantuneessa latausnopeudessa Siirto ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta ja odotettu katkos on alle 30 minuuttia.

19.05.2017 - 21.05.2017 Viimeistään kyseisenä viikonloppuna otetaan kaikille palvelimille käyttöön AutoSSL, joka automaattisesti lisää kullekin domainille allekirjoitetun SSL-sertifikaatin. Näin jokainen meillä oleva domaini saa automaattisesti selaimen luottaman SSL-sertifikaatin. Kyse on jaetusta sertifikaatista, eli sertifikaatti ei sisällä yksilöllisiä tietoja kuten maksullinen allekirjoitettu sertifikaatti sisältää. Useimmille käyttäjille jaettu sertifikaatti on kuitenkin riittävä. Lisäksi aktivoidaan kaikille palvelimille PHP/Python/Ruby versiovalitsin, jolla voidaan valita halutut versiot kyseisistä kääntäjistä tilin käyttöön. Lopuksi aktivoidaan kaikille palvelimille tehokas välimuisti ja tehokkaampi PHP-lataaja, joka nopeuttaa useimpien sivujen toimintaa. Päivitys ei aiheuta toimenpiteitä asiakkailta ja uudet ominaisuudet on suoraan käytettävissä päivityksien jälkeen.

16.06.2017 K2-palvelun palvelintason tietoturva käy läpi täydellisen uudelleenjärjestelyn, jossa vanhat järjestelmät korvataan täysin uuden sukupolven järjestelmillä. Päivitys lisää kokonaistietoturvaa ja yhtenäistää tietoturvajärjestelyt muiden palveluidemme kanssa. Päivitys ei aiheuta toimenpiteitä asiakkailta ja kaikki toimii normaaliin tapaan päivityksen jälkeen.

16.06.2017
K3-palvelun palvelintason tietoturva käy läpi täydellisen uudelleenjärjestelyn, jossa vanhat järjestelmät korvataan täysin uuden sukupolven järjestelmillä. Päivitys lisää kokonaistietoturvaa ja yhtenäistää tietoturvajärjestelyt muiden palveluidemme kanssa. Päivitys ei aiheuta toimenpiteitä asiakkailta ja kaikki toimii normaaliin tapaan päivityksen jälkeen.

18.06.2017 K4-palvelun palvelintason tietoturva käy läpi täydellisen uudelleenjärjestelyn, jossa vanhat järjestelmät korvataan täysin uuden sukupolven järjestelmillä. Päivitys lisää kokonaistietoturvaa ja yhtenäistää tietoturvajärjestelyt muiden palveluidemme kanssa. Päivitys ei aiheuta toimenpiteitä asiakkailta ja kaikki toimii normaaliin tapaan päivityksen jälkeen.

30.06.2017
C1-palvelimen palvelintason tietoturva käy läpi täydellisen uudelleenjärjestelyn, jossa vanhat järjestelmät korvataan täysin uuden sukupolven järjestelmillä. Päivitys lisää kokonaistietoturvaa ja yhtenäistää tietoturvajärjestelyt muiden palveluidemme kanssa. Päivitys ei aiheuta toimenpiteitä asiakkailta ja kaikki toimii normaaliin tapaan päivityksen jälkeen.

01.07.2017 C2-palvelimen palvelintason tietoturva käy läpi täydellisen uudelleenjärjestelyn, jossa vanhat järjestelmät korvataan täysin uuden sukupolven järjestelmillä. Päivitys lisää kokonaistietoturvaa ja yhtenäistää tietoturvajärjestelyt muiden palveluidemme kanssa. Päivitys ei aiheuta toimenpiteitä asiakkailta ja kaikki toimii normaaliin tapaan päivityksen jälkeen.

01.07.2017 C3-palvelimen palvelintason tietoturva käy läpi täydellisen uudelleenjärjestelyn, jossa vanhat järjestelmät korvataan täysin uuden sukupolven järjestelmillä. Päivitys lisää kokonaistietoturvaa ja yhtenäistää tietoturvajärjestelyt muiden palveluidemme kanssa. Päivitys ei aiheuta toimenpiteitä asiakkailta ja kaikki toimii normaaliin tapaan päivityksen jälkeen.

02.07.2017 C4-palvelimen palvelintason tietoturva käy läpi täydellisen uudelleenjärjestelyn, jossa vanhat järjestelmät korvataan täysin uuden sukupolven järjestelmillä. Päivitys lisää kokonaistietoturvaa ja yhtenäistää tietoturvajärjestelyt muiden palveluidemme kanssa. Päivitys ei aiheuta toimenpiteitä asiakkailta ja kaikki toimii normaaliin tapaan päivityksen jälkeen.

02.07.2017 C5-palvelimen palvelintason tietoturva käy läpi täydellisen uudelleenjärjestelyn, jossa vanhat järjestelmät korvataan täysin uuden sukupolven järjestelmillä. Päivitys lisää kokonaistietoturvaa ja yhtenäistää tietoturvajärjestelyt muiden palveluidemme kanssa. Päivitys ei aiheuta toimenpiteitä asiakkailta ja kaikki toimii normaaliin tapaan päivityksen jälkeen.