Webhotellit   Domainit   Palvelimet   Tiedotteet   Asiakaspalvelu   Chat

Toiminta-aika | Tekniset tiedotteet | RSS-syöte | Twitter | Facebook | Tietoturva

30.01.2021

Weeblyn toiminta lakkaa 28.02.2021

Weeblyn toiminnassa alkoi esiintyä runsaasti ongelmia ja häiriöitä vuoden 2020 aikana. Vakavat yhteysongelmat Weeblyn-järjestelmässä alkoivat marraskuun lopussa. Olemme olleet Weeblyyn yhteydessä käyttäen kaikkia saatavilla olevia kanavia, mutta emme ole saaneet mitään tarkempaa tietoa ongelmien laajuudesta tai korjauksien aikataulusta. Weebly on ongelmista huolimatta jatkanut palvelun normaalia laskuttamista eikä ole tarjonnut mitään hyvityksiä palvelun toimimattomuudesta. Ongelmat ovat jatkuneet yhtäjaksoisesti nyt yli kaksi kuukautta ja olemme menettäneet luottamuksen Weeblyn toimintaan täysin.

Tästä johtuen olemme irtisanoneet Weeblyn kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen ja sopimus Weeblyn kanssa lakkaa 28.02.2021.

Weeblyn ongelmien takia Weeblyllä tehtyjä sivuja ei ole pääsääntöisesti voinut päivittää noin kahteen kuukauteen. Sopimuksen päättyminen lopettaa mahdollisuuden päivittää sivuja Weeblyllä myös jatkossa.

Weeblyn sopimusehtojen mukaisesti käyttäjien sisältö on käyttäjien omaisuutta, joten Weeblyllä tehdyt sivut jatkavat normaalia toimintaansa sisällön osalta myös sopimuksen päättymisen jälkeen. Poislukien ominaisuudet, jotka käyttävät Weeblyn alustaa toiminnassaan (blogit, lomakkeet jne.).

Sivuja voi jatkossa päivittää muokkaamalla html-tiedostoja suoraan esimerkiksi tiedostojen hallinnan kautta.

Maksullisten Weebly-pakettien laskutus lakkaa sopimuksen päättymisen myötä. Maksetun ajan hyvityksenä siirrämme maksullisten Weebly-pakettien sivustot veloituksetta Wordpress-alustalle mahdollisimman kokonaisina. Muutoksia voi esiintyä mm. ulkoasussa alustojen erilaisuudesta johtuen.

Ilmaisen Weeblyn käyttäjiä suosittelemme siirtämään sivustot SitePad-kotisivukoneelle tai Wordpress-alustalle. Siirtoon ei ole automaattista työkalua ja käytännössä siirto onnistuu helpoiten luomalla uudet sivut ja kopioimalla tiedot vanhoilta sivuilta uuteen alustaan. Asiakaspalvelumme auttaa mahdollisuuksien mukaan kaikissa kysymyksissä siirtoon liittyen. Tarjoamme myös Wordpress-pakettia ja Siirtopalvelua helpottamaan siirtoa ja uusien sivujen käyttöönottoa.

Olemme alkaneet selvittämään vahingonkorvauksen hakemista Weeblyltä ongelmiin liittyen. Mahdolliset vahingonkorvaukset siirretään asiakkaille kokonaisuudessaan. Etusijalla mahdollisiin vahingonkorvauksiin ovat maksullisen Weeblyn käyttäjät.