Webhotellit   Domainit   Palvelimet   Tiedotteet   Asiakaspalvelu   Chat

Toiminta-aika | Tekniset tiedotteet | RSS-syöte | Twitter | Facebook | Tietoturva

15.02.2020

Päivityksiä, siirtoja, salausprotokollat ja poistuva FTP-yhteys.

Palvelimien päivitykset ja siirrot

Palvelimista PLESK (PL), C4, C5 ja Sunlevy siirtyvät uudempiin palvelimiin. Vanhojen palvelimien käyttöjärjestelmään ei ole enää tulossa päivityksiä vuoden 2020 jälkeen, joten muutos on pakollinen. Lisäksi uudet alustat ovat entistä tehokkaampia ja mahdolistavat tulevaisuudessa runsaasti uusia ominaisuuksia.

PLESK-palveilmen siirto 21.2. - 23.2.2020 : https://suncomet.info/tiedotteet/275

C4-palvelimen siirto 28.2.-01.03.2020 : https://suncomet.info/tiedotteet/276

C5-palvelimen siirto 06.03.-08.03.2020 : https://suncomet.info/tiedotteet/277

Sunlevy-palvelimen siirto 13.03.-15.03.2020 : https://suncomet.info/tiedotteet/278

 

Vanhentuneet salausprotokollat

Salausprotokollat SSLv2, SSLv3 ja TLS 1.0 ovat tietoturvattomia ja niiden tuki on vaiheittain poistumassa. Jatkossa vain protkollat TLS 1.1 ja TLS 1.2 ovat tuettuja. Tulevaisuudessa myös uusi TLS 1.3 tulee olemaan tuettuna. Tietoturvattoman salausprotokollan käyttö salauksessa antaa virheellisen turvallisuuden tunteen käyttäjälle, jonka takia näiden käyttöä on aloitettu rajoittamaan vaiheittain. Tietoturvattomien protokollien käyttö tullaan tulevaisuudessa estämään kokonaan kaikilla palvelimilla.

Ohjeita ja ajankohtaisia lisätietoja löydätte https://suncomet.info/tiedotteet/281 osoitteesta.


Poistuva FTP-palvelu

FTP-protokolla on julkaistu jo vuonna 1971. FTP-yhteyttä ei alunperin suunniteltu turvalliseksi vaan data sekä käyttäjätunnukset siirtyvät salaamattomana. Se on altis useille erilaisille hyökkäyksille ja sitä käytetään hyväksi useissa eri hyökkäyksissä.

cPanelin valmistaja on poistamassa FTP-palvelua cPanelista. Uusissa cPanel-versiossa se on pois päältä oletuksena ja tulevaisuudessa se poistuu kokonaan.

Tiedostoja voi jo nyt ja jatkossakin siirtää turvallisesti SFTP-yhteydellä, joka on toiminnassa kaikilla palvelimillamme. SFTP perustuu turvalilseen ja laajasti käytettyyn SSH-yhteyteen. Useimmat FTP-ohjelmat tukevat SFTP-yhteyttä ja suosittelemme sen käyttöä aina FTP:n sijaan.

FTP-palvelu on käytössä ainakin vuoteen 2024 asti. Suosittelemme kuitenkin siirtymään SFTP-yhteyteen mahdollisuuksien mukaan jo nyt.