Webhotellit   Domainit   Palvelimet   Tiedotteet   Asiakaspalvelu   Chat

Toiminta-aika | Tekniset tiedotteet | RSS-syöte | Twitter | Facebook | Tietoturva

15.08.2016

Uusi verkkotunnuslainsäädäntö ja vanhojen Plesk-palvelimien siirrot.


Uusi verkkotunnuslainsäädäntö


Uusi verkkotunnuslainsäädäntö edellyttää, että jokaista fi-verkkotunnusta ylläpitää 5.9.2016 lähtien välittäjä. Vain välittäjä voi lakimuutoksen jälkeen uusia verkkotunnuksen voimassaoloajan ja päivittää tunnuksen tietoja tarvittaessa.

Voitte lukea asiasta lisää sivulta: "Fi-domainit".Vanhojen Plesk-palvelimien siirrot

Oheinen tiedote koskee ainoastaan asiakkaita, joilla on tilejä S1, P2, COM tai NET palvelimilla (Plesk-hallintapaneeli).

Olemme aikatauluttaneet viimeisten vanhojen Plesk-palvelimien tilien siirrot. Vanhat palvelimet poistuvat kokonaan käytöstä ja niiden tilit siirtyvät automaattisesti meidän toimesta uudempaan, tehokkaampaan ja vakaampaan cPanel-järjestelmään.

Pääsääntöisesti mikään ei muutu asiakkaan kannalta vaan ainoa havaittava muutos on uusi hallintapaneeli ja huomattavasti tehokkaampi palvelin. Tarkistakaa kuitenkin, että sivustonne sovelluksenne ovat PHP 5.6 yhteensopivia.

Siirto alkaa siirtopäivämäärien mukaisena perjantaina kello 20:00 alkaen, jolloin palvelin lopettaa toimintansa siirron ajaksi. Tämä tarkoittaa, että mm. sivut tai sähköpostit eivät toimi tänä aikana. Sivuille ilmestyy tällöin ilmoitus huoltotöistä. Sähköpostit jäävät jonoon ja ne toimitetaan uuteen järjestelmään, kun tilin siirto on valmistunut.

Tilit siirtyvät aakkosjärjestyksessä, josta riippuen tili voi toimia normaalisti uudessa järjestelmässä jo perjantain ja lauantain välisenä yönä tai viimeistään lauantain aikana. Lauantain ja sunnuntain aikana käymme läpi tilien toimintaa ja varmistamme, että tilit toimivat ongelmitta uudessa järjestelmässä.

Siirtopäivämäärät
  • S1-palvelin 02.09.2016 - 04.09.2016
  • P2-palvelin 28.10.2016 - 30.10.2016
  • COM-palvelin 18.11.2016 - 20.11.2016
  • NET-palvelin 23.12.2016 - 25.12.2016

Tietoa siirrosta ja muuttuvat tiedot


Hallintapaneeli: https://plesk.suncomet.fi:2083/
Käyttäjätunnus: FTP-käyttäjä
Salasana: FTP-käyttäjän salasana

Eli vanhat verkkotunnus.tld käyttäjätunnukset poistuvat ja korvautuvat tilin FTP-käyttäjällä.

Webmail: https://plesk.suncomet.fi:2096/
Sähköpostin palvelimien osoitteet: plesk.suncomet.fi

Uudet nimipalvelimet: ns1.suncomet.fi ja ns2.suncomet.fi.

FTP-osoite: plesk.suncomet.fi

Palvelimen IP-osoite: 85.17.24.201

Palvelimen osoite on jatkossa kaikissa yhteyksissä: plesk.suncomet.fi. Myös vanha palvelimen osoite tulee ohjautumaan uudelle palvelimelle, mutta virallinen osoite on jatkossa plesk.suncomet.fi. Palvelimen virallinen lyhenne on PL.

Tarkistakaa, että sovelluksenne ovat PHP 5.6 yhteensopivia. Myös hakemistojen ja tiedostojen oikeudet tulee olla enintään tasolla 755, eli vanhat 777 oikeudet eivät enää toimi