Webhotellit   Domainit   Palvelimet   Tiedotteet   Asiakaspalvelu   Chat

Usein kysytyt kysymykset

 • Voiko verkkolevyä käyttää kotisivujen tai kuvagallerian alustana?
  Kyllä voi! Verkkolevyyn voitte liittää myös domainin tarvittaessa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että verkkolevyssä ei voi käyttää skriptejä (PHP, Python, Perl, CGI tms.) eikä verkkolevyssä voi käyttää tietokantayhteyttä.
 • Kuinka tietoni on varmennettu / suojattu palvelussa?
  Palvelun kiintolevyt on kahdennettu RAID-menetelmällä eikä tietoa menetetä vaikka kiintolevy rikkoutuisi. Palvelun kaikki osat ovat täysin vikasietoisia. Sähkönsyöttö on katkeamaton akkujen ja generaattorien avulla. Lisäksi palvelu sijaitsee huipputurvallisessa palvelinkeskuksessa, jossa on ympärivuorokautinen valvonta ja vartiointi. Tietoja ei kuitenkaan erikseen varmuuskopioda vaan varmuuskopioinnista huolehtii asiakas itse.
 • Miten lisään verkkolevypalvelun Windows-käyttöjärjestelmääni?
  Menemällä kohtaan "Tietokone" ja sieltä kohdan "Verkkosijainti" alapuolelta klikkaamalla oikeata hiiren nappia ja valitsemalla "Lisää verkkosijainti". Sitten vain seuraatte ohjeita. Kohtaan "Internet- tai verkko-osoite" tulee ftp://levy.suncomet.fi , joka on siis verkkolevypalvelun FTP-kohde. Kun olette seurannut asennuksen loppuun, avautuu uusi ikkuna, joka kysyy palvelun salasanaa. Tämän jälkeen voitte käyttää verkkolevypalvelua kuin tavallista hakemistoa.
 • Tiedostot eivät jostain syystä siirry palveluun kunnolla. Missä vika?
  Mikäli kotiverkossanne on NAT (useat ADSL-modeemit sisältävät tämän), niin teidän tulee käyttää FTP-yhteydessänne "passive mode" -yhteystapaa. Kokeilkaa vaihtoehtoisesti myös SFTP-yhteyttä.
 • Tukeeko palvelu salattuja yhteyksiä?
  Palvelu tukee SFTP-yhteyttä (portti 6022) ja FTP over SSH (portti 21) yhteyttä, jotka molemmat tarjoavat salauksen tiedostojen siirtoyhteyteen. Kaikki FTP-ohjelmat eivät tue FTP over SSH yhteyttä kunnolla, joten suosittelemme SFTP-yhteyttä, kun salaus on tarpeellinen. Palvelu tukee mainiosti myös aivan tavallista, salaamatonta FTP-yhteyttä portissa 21.
 • Saako verkkolevyyn useita käyttäjätunnuksia?
  Kyllä saa! FTP-tunnuksia voi luoda rajattomasti verkkolevypalveluun. Lisäksi websuojalla (.htaccess-tiedostolla) on asiakkaan mahdollista luoda käyttäjätunnuksia ja salasanoja, joilla voidaan rajoittaa aineston latausta palvelusta.
 • Minulla on vielä paljon kysyttävää! Mistä saan lisää tietoa?
  Tällä sivulla ei välttämättä ole osattu vastata kaikkiin kysymyksiin. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kaikissa palveluun liittyvissä kysymyksissä. Lisäämme myös tälle sivulle palveluun liittyviä kysymyksiä ja vastauksia aina aika ajoin.