Etusivu | Webhotellit | Domainit | Palvelimet | Tiedotteet | Asiakaspalvelu

Usein kysytyt kysymykset (yleinen)

Sisällysluettelo
 1. Huomioitavaa palvelusta ja laskutuksesta.
 2. Huomioitavaa webhotellin tilauksesta.
 3. Huomioitavaa verkkotunnuksen tilauksesta.
 4. Vanhan Plesk-tilin päivitys.
 5. Huomioitavaa palvelimen tilauksesta.
 6. Tilauksen jatkuminen ja irtisanominen.
 7. Siirtyminen toiselta palveluntarjoajalta.
 8. Verkkotunnuksien siirto.
 9. Missä palvelimet sijaitsevat?
 10. Kenen nimiin verkkotunnukset rekisteröidään?
 11. Mikä webhotellipaketti / palvelu?
 12. Miten huolehdin tietoturvasta?

 


 

1. Huomioitavaa palvelusta ja laskutuksesta.
keywords: palvelu sisältö ssh hallintapaneeli suomennos irc lisäarvopalvelu laskutus

Palveluiden normaali toimitusaika on 1-14 vuorokautta. Useimmat palvelut toimitetaan kuitenkin jo alle vuorokaudessa. Mahdollisista viivästyksistä ilmoitetaan aina asiakkaalle erikseen.

Verkkotunnuksen tai lisäpalvelun toimitus aloitetaan vasta, kun siihen liittyvä maksu on kokonaisuudessaan suoritettu. Asiakas voi myös toimittaa kopion maksun tiedoista nopeuttaakseen tilauksen käsittelyä. Maksut rekisteröityvät normaalisti maksun jälkeisen kolmen pankkipäivän aikana.

Varmistakaa sähköpostiosoitteenne toimivuus, sillä kaikki tilin tiedot, laskut ja asiakaspalveluviestit lähetetään ensisijaisesti sähköpostitse. On tärkeää, että yhteystietonne on aina ajan tasalla. Yhteystiedot tulee päivittää hallintapaneeliin ja ilmoittaa asiakaspalveluumme kirjallisesti (sähköposti tai kirje).

Palveluiden laskut tulevat ensisijaisesti sähköpostiin. Sähköpostiviestistä löytyy laskun tiedot, jolla sen voi maksaa tilisiirtona haluamastaan pankista. Laskun erittely ja tarkemmat tiedot löytyvät sähköpostiviestin liitetiedostosta. Viestissä toimitetaan myös turvallisen PayPal-palvelun linkki, josta laskun voi maksaa yleisimmillä korteilla.

Kirjeitse tai verkkolaskuina lähetetyistä laskuista ja huomautuksista veloitetaan laskutuslisä, joka perustuu kunkin laskutustavan aiheuttamiin kokonaiskustannuksiin. Sähköpostitse lähetettävät laskut ovat veloituksettomia (ei koske huomautuksia). Kirjelaskun ja verkkolaskun hinnasto löytyy lisäpalveluiden hinnastosta. Verkkolaskua varten tulee antaa verkkolaskutunniste tilauksen Muuta-kentässä.

Lähetetty lasku tulee aina maksaa viimeistään eräpäivänä. Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä voi palvelu sulkeutua väliaikaisesti. Sulkeutuneen palvelun avauksesta veloitetaan hinnaston mukaisesti. Peruutustilanteissa maksu palautetaan asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille.

Arvonlisävero sisältyy aina laskuihimme. Yhteisökaupan käänteisen verovelvollisuuden menettely on mahdollista asiakkaan pyynnöstä vain mikäli laskun arvonlisäveroton loppusumma on yli 500 euroa. Arvonlisäverollisten laskujen arvonlisäveroa voi asiakas hakea hyvitettäväksi asiakasyrityksen sijoittautumismaan käytäntöjen mukaisesti.

 

 

2. Huomioitavaa webhotellin tilauksesta.
keywords: tilaus ilmainen verkkotunnus normaalihintainen siirto .fi

Mikäli ette saa vahvistusviestiä tilauksenne jälkeen, niin tarkistakaa, että sähköpostinne ei ole esimerkiksi täynnä tai muuten toimimaton. Tilin tiedot -viesti sisältää paljon teknistä tietoa ja monet sähköpostioperaattorit voivat pitää viestiä roskapostina. Tarkistakaa roskapostikansionne Tilin tiedot -viestin varalta ja pyytäkää tarvittaessa lähettämään viesti teille uudestaan.

Webhotelliin hintaan ei kuulu verkkotunnusta. Verkkotunnuksista veloitetaan hinnaston mukaan. Webhotellia voi kuitenkin käyttää myös ilman erikseen tilattavaa verkkotunnusta ja asiakas voi itse vapaasti liittää omia verkkotunnuksiaan webhotelliin.

Tilaus on sitova ja toistaiseksi voimassaoleva. Webhotellin tilauksen ja sen osuuden tilauksesta voi peruuttaa vapaasti 14 vuorokauden kuluttua tilauksesta. Lisäpalveluiden tai verkkotunnuksien tilausta tai osuutta palvelusta ei voi peruuttaa.

Palvelun sisältöä laajentaa lukuisat lisäarvopalvelut kuten hallintapaneeli, kotisivukone, SSH-yhteys, sovellusarkisto ja Subversion. SSH-palvelu on tarkoitettu ainoastaan tiedostojen ja tietokantojen tehokkaampaan ja turvallisempaan käyttöön. Palvelu ei sovellu ohjelmien kääntämiseen tai IRC-käyttöön.

Hallintapaneelin kielikäännökset ovat epätäydellisiä. Hallintapaneeli tai esimerkiksi kotisivukone ei välttämättä toimi täysin kaikilla selaimilla.


Verkkotunnus -valinta:

 1. Tilaan verkkotunnuksen.
  1. Mikäli haluatte tilata webhotelliinne täysin uuden verkkotunnuksen. 
  2. Mainitkaa haluamanne verkkotunnus tilauksessa (esim. mattimeikalainen.com).
  3. Tarkistakaa ennen tilausta tilaamanne verkkotunnuksen hinta hinnastosta.
 2. Rekisteröidyn verkkotunnuksen siirto. 
  1. Verkkotunnuksen siirto sisältyy verkkotunnuksen hintaan (ks. hinnasto).
  2. Mainitkaa Muuta-kentässä tunnuksenne siirtokoodi tai valtuutusavain ja poistakaa tunnuksenne siirtolukitus (kaikilla päätteillä ei ole lukitusta).
  3. Siirto voi viedä enimmillään jopa 14 vuorokautta.
  4. Katsokaa myös tarkempia tietoja verkkotunnuksien siirroista.
  5. Mainitkaa verkkotunnuksenne tilauksessa (esim. mattimeikalainen.com).
  6. Ilmoittakaa milloin haluatte verkkotunnuksen osoittavan palveluumme.
 3. Ei verkotunnusta.
  1. Mikäli, ette halua tilata tai siirtää verkkotunnusta.
  2. Voitte liittää vapaasti omia verkkotunnuksianne hallintapaneelin kautta.
 4. Vanhan paketin päivitys.
  1. Mikäli olette jo asiakkaamme ja haluatte päivittää vanhan pakettinne uudempaan (Pleskistä cPaneliin) tai haluatte päivittää pakettinne suurempaan.
  2. Ilmoittakaa myös milloin haluatte verkkotunnuksen osoittavan uuteen pakettiinne. 

3. Huomioitavaa verkkotunnuksen tilauksesta.
keywords: domain verkkotunnus tilaus .fi

Verkkotunnuksen toimitus aloitetaan vasta, kun siihen liittyvä maksu on kokonaisuudessaan suoritettu. Tilaus on kuitenkin sitova ja toistaiseksi voimassaoleva. Vapaa perumisoikeus (14 pv) ei koske verkkotunnuksia eikä niiden osuutta tilauksen hinnasta. Verkkotunnuksen siirrosta peritään normaali verkkotunnusmaksu ja verkkotunnuksen voimassaoloa lisätään laskutuskauden mukaisesti.

Verkkotunnuksen laskussa merkitty voimassaoloaika on viitteellinen ja todellinen voimassaoloaika riippuu verkkotunnuksen toimitusajankohdasta ja siirron tapauksessa verkkotunnuksen aikaisemmasta voimassaoloajasta, jolloin aikaisempi voimassaoloaika siirtyy laskutuksen loppuun. Verkkotunnus on kuitenkin voimassa vähintään laskussa merkityn ajan.

Mikäli ette saa vahvistusviestiä tilauksenne jälkeen, niin tarkistakaa, että sähköpostinne ei ole esimerkiksi täynnä tai muuten toimimaton.

Kansallisia merkkejä (ä, ö jne.) sisältäviä verkkotunnuksia ei suositella ensisijaiseksi verkkotunnukseksi (ks. Ficoran ohjeistus).

Huom! 5.9.2016 jälkeen tehdyissä tilauksissa myös suomalaiset .fi-verkkotunnukset uusitaan asiakkaan puolesta samoin kuin tavalliset verkkotunnukset. Ficoran .fi-verkkotunnuksien toimintamalli uudistuu 5.9.2016. Ennen 5.9.2016 tehtyjen .fi-verkkotunnuksien tilauksien uusimisesta tulee sopia erikseen.

Katsokaa myös kohta 10. Kenen nimiin verkkotunnukset rekisteröidään?

Verkkotunnus -valinta:

 1. Tilaan uuden verkkotunnuksen
  1. Lisätkää verkkotunnus hallintapaneeliin (aliakset / lisätoimialueet) mikäli verkkotunnus tulee palveluumme.
  2. Antakaa nimipalvelimet verkkotunnukselle (tilin tiedot viestistä). Voitte myös antaa haluamanne uudelleenohjausosoitteen tai ulkopuoliset nimipalvelimet.
 2. Rekisteröidyn verkkotunnuksen siirto
  1. Lisätkää verkkotunnus hallintapaneeliin (aliakset / lisätoimialueet) mikäli verkkotunnus tulee palveluumme.
  2. Antakaa nimipalvelimet verkkotunnukselle (tilin tiedot viestistä). Voitte myös antaa haluamanne uudelleenohjausosoitteen tai ulkopuoliset nimipalvelimet.
  3. Mainitkaa Muuta-kentässä verkkotunnuksen siirtokoodi (auth code) siirtoa varten.
  4. Varmistakaa myös, että siirrettävän verkkotunnuksen siirtolukitus on poistettu.
  5. Lue lisää verkkotunnuksen siirrosta. 

4. Vanhan Plesk-tilin päivitys.
keywords: plesk päivitys paketti tili

Vanhoihin Plesk-palvelimiin ei valitettavasti ole mahdollista saada päivityksiä ja palvelimien laitteistot sekä ohjelmistot ovat vanhentumassa. Tarjoammekin kaikille asiakkaillemme mahdollisuutta päivittää vanhalta Plesk-palvelimelta uudemmalle cPanel-palvelimelle merkittävillä eduilla. Vanha tili säilytetään kolme kuukautta päivityksen jälkeen, joten siirtymiseen on runsaasti aikaa. Lisäksi webhotelliin saa kolme kuukautta lisää voimassaoloaikaa veloituksetta!

Vanhan paketin päivitys (Pleskistä cPaneliin):

 1. tilaus vanhan paketin päivityksestä tehdään normaalisti webhotellien tilaussivulta;
 2. tilauksen toimituksessa lähetään uudet tilin tiedot asiakkaalle ja webhotellitilaukseen lisätään kolme kuukautta voimassaoloaikaa;
 3. vanha tili säilytetään kolmen kuukauden verran, jotta asiakkaalla on hyvin aikaa siirtää kaikki tiedot uuteen tiliinsä;
 4. maksullisella siirtopalvelulla voimme siirtää tilin kokonaan asiakkaan puolesta uuteen palveluun. 

5. Huomioitavaa palvelimen tilauksesta.
keywords: palvelin vps tilaus

Mikäli ette saa vahvistusviestiä tilauksenne jälkeen, niin tarkistakaa, että sähköpostinne ei ole esimerkiksi täynnä tai muuten toimimaton. Palvelimen tiedot -viesti sisältää paljon teknistä tietoa ja monet sähköpostioperaattorit voivat pitää viestiä roskapostina. Tarkistakaa roskapostikansionne Palvelimen tiedot -viestin varalta ja pyytäkää tarvittaessa lähettämään viesti teille uudestaan.

Tilaus on sitova ja toistaiseksi voimassaoleva.

Palvelimien asiakaspalvelu koskee vain itse asennettua laitteistoa. Tuki esimerkiksi sovelluksien asennukseen ja ylläpitoon toimitetaan parhaan kykymme mukaan, mutta sitä ei taata. Ylimääräinen asiakaspalvelu erillisen sopimuksen mukaan esimerkiksi tuntitöinä.6. Tilauksen jatkuminen ja irtisanominen.
keywords: lopetus tilaus tili sulkeminen irtisanominen

Tilaus on toistaiseksi voimassaoleva, eli tilaus jatkuu automaattisesti uudella laskutuskaudella mikäli sitä ei ole irtisanottu.

Tilaus tulee irtisanoa vähintään kuukautta ennen uutta laskutuskautta. Vahvistämme irtisanomisen aina erikseen turvallisuussyistä. Irtisanomisen vahvistus on hyvä säilyttää, jotta mahdolliset epäselvyydet on helpompi selvittää.

On tärkeää, että yhteystietonne on aina ajan tasalla. Muuttuneet yhteystiedot tulee aina päivittää hallintapaneeliin ja ilmoittaa asiakaspalveluumme.

Tarvittaessa voitte pyytää etukäteen uutta laskua asiakaspalvelustamme.

 


 

7. Siirtyminen toiselta palveluntarjoajalta.
keywords: siirto muualta sivujen palvelun vaihto

Palveluntarjoan vaihtamisen yhteydessä verkkotunnus, sivut, sähköpostit tai muut palveluun tallennetut tiedot eivät siirry automaattisesti. Lähtökohtaisesti asiakas on itse vastuussa tietojensa siirtämisestä sekä sovelluksien ja sähköpostiasetuksien päivittämisestä. Lisäksi asiakkaan tulee itse hankkia kaikki tarvittavat tiedot siirtoja varten eikä uudella palveluntarjoajalla usein ole mahdollisuuksia tai edes valtuuksia näitä tietoja asiakkaan puolesta hankkia.

Tarjoamme kuitenkin tietojen siirtoon ja palveluntarjoajan vaihtamiseen avaimet-käteen palvelua, josta voitte lukea lisää http://suncomet.com/?siirto osoitteesta.

 


 

8. Verkkotunnuksien siirto.
keywords: verkkotunnus siirto muualta

Verkkotunnuksen siirtäminen (ei .fi tunnukset):

 1. Verkkotunnuksen WHOIS-tietoihin tulee asettaa sähköpostiosoite posti-1(ät)suncomet.com. Vaihtoehtoisesti sähköpostiosoite voi olla myös muu toimiva sähköpostiosoite, jossa siirtopyyntöihin vastataan*, mutta se voi hidastaa siirron suoriutumista.
 2. Verkkotunnuksen siirtolukitus tulee poistaa.
 3. Tilataan verkkotunnuksen siirto (tai webhotelli verkkotunnuksen siirrolla) ja tilauksen yhteydessä toimitetaan verkkotunnuksen siirtoavain. Siirtoavain on usein nimeltään: EPP, auth code, authorization key, transfer ID tms.
 4. Siirron valmistuttua verkkotunnuksen nimipalvelimet päivitetään osoittamaan Suncometin palvelimelle. Verkkotunnukselle voi kuitenkin laittaa Tilin tiedot-viestin nimipalvelimet jo sitä ennen, jotta tunnus alkaisi toimimaan nopeammin Suncometin palvelimella.

* Suncometin käyttämä verkkotunnusrekisteri on Dynadot LLC. Siirto vahvistetaan siirtymällä sähköpostiviestin tarjoamaan osoitteeseen ja sieltä klikkaamalla siirron vahvistuspainiketta (I Authorize, I Accept, I Approve tms).

Voitte tarvittaessa pyytää vanhaa palveluntarjoajaanne suorittamaan kaikki edellä mainitut kohdat ja toimittamaan tarvittavat tiedot siirtoa varten. Siirto voi viedä kaikkiaan jopa neljätoista vuorokautta.

Viestintäviraston .fi tunnuksissa riittää, että nimipalvelimet vaihdetaan palvelumme nimipalvelimiksi. Nimipalvelimien vaihto tehdään valtuutusavaimella, joka löytyy viestintäviraston lähettämästä kirjeestä. Valtuutusavaimen voi tilata www.domain.fi osoitteesta. Nimipalvelimien muutos tehdään hinnaston mukaisesti tai voitte tehdä sen itse veloituksetta viestintäviraston palvelusta.

Verkkotunnuksen siirtyessä palveluumme sen nimipalvelu- ja sähköpostiasetukset muuttuvat palvelumme oletusasetuksille. Mikäli verkkotunnuksen sähköpostipalvelut tai alidomainit halutaan osoittavan muualle, tulee muutokset näihin asetuksiin tehdä hallintapaneelista ennen verkkotunnuksen siirtymistä. 

9. Missä palvelimet sijaitsevat?
keywords: palvelimet sijainti palvelinkeskus maa

Palvelumme, toimistomme ja palveluildemme kaikki työntekijät sijaitsevat Suomessa. Verot ja kaikki velvoitteet suoritetaan Suomeen ja Suomessa. Ainoastaan palvelimien fyysinen sekä verkon fyysinen ylläpito on ulkoistettu ulkomaille kustannussyistä.

Palvelimemme sijaitsevat Hollannissa yhdessä Euroopan suurimmassa ja turvallisimmassa palvelinkeskuksessa hyvien yhteyksien päässä, jotka toimivat erittäin nopeasti koko Eurooppaan ja Suomeen. Oma tiimimme palvelinkeskuksen henkilökunassa takaa palvelintemme laitteistojen sekä verkon toiminnan ympäri vuorokauden jokaisena päivänä vuodessa. Suomessa olevien verrattaen pienten toimijoiden ongelmat eivät näy yhdessä Euroopan suurimmassa palvelinkeskuksessa.

Voitte lukea lisää käyttämästämme palvelinkeskuksesta osoitteesta: www.evoswitch.com

 


 

10. Kenen nimiin verkkotunnukset rekisteröidään?
keywords: verkkotunnus whois tiedot omistajuus hallinta

Verkkotunnukset ovat aina asiakkaan hallinnassa. Verkkotunnuksen WHOIS-tietoihin asetetaan kuitenkin oletuksena Suncometin tiedot, joilla suojataan asiakkaan yksityisyys. WHOIS-tiedot eivät vaikuta Suncometin ja asiakkaan välisiin sopimuksiin eikä verkkotunnuksen hallintasuhteeseen. WHOIS-tietoihin voidaan asettaa mitkä tahansa tiedot asiakas vain haluaa. WHOIS-tietojen muutos on maksullinen palvelu. Verkkotunnuksista .fi-tunnuksilla on erityisasema ja .fi-tunnuksien tietoihin tulee aina asiakkaan tiedot.
 


 

11. Mikä webhotellipaketti / palvelu?
keywords: webhotelli paketti valinta

Webhotelli Startti-paketti soveltuu aloitteleville ja pienille sivustoille, joissa on vain vähän aineistoa ja vähän kävijöitä. Startti on hyvä paketti esimerkiksi käyntikorttisivulle, henkilökohtaisille tekstipainotteisille sivuille tai pienelle keskutelupalstalle. Erinomainen myös henkilökohtaiseksi sähköpostiksi tai pieneksi tietovarastoksi. Startti-pakettia ei suositella Wordpress, Joomla!, Drupal tai muiden raskaiden sovelluksien käyttöön.

Webhotelli Perus-paketti soveltuu paremmin keskisuurille sivustoille, jossa on mahdollisesti kohtalaisesti kävijöitä ja aineistoa. Hyvä paketti esimerkiksi pienille kuvagallerioille, kuvapainoitteisille sivuille tai keskisuurelle yhteisölle tai yritykselle. Käy hyvin myös perheen tai yhdistyksen sähköpostikäyttöön sekä tiedon varastointiin. Perus-paketti riittää yleensä Joomla! tai Drupal käyttöön ilman lisäosia ja vähäisellä käytöllä.

Webhotelli Teho-paketti soveltuu parhaiten kasvaville sivustoille, jossa on mahdollisesti paljon kävijöitä ja paljon monipuolista aineistoa. Hyvä paketti esimerkiksi pienelle verkkokaupalle, suurille kuvagallerioille, multimediapainotteisille sivuille tai suuremmalle yhteisölle tai yritykselle. Loistava vaihtoehto monipuoliseen sähköpostikäyttöön sekä tiedon arkistointiin. Teho-paketti riittää yleensä normaaliin Wordpress, Joomla! tai Drupal käyttöön.

Superpaketti on suunnattu yrityksille ja vaativille käyttäjille. Se soveltuu parhaiten verkkokaupoille, suosituille ja raskaille sivustoille tai suurelle yhteisölle. Superpaketti on paras vaihtoehto useimmille yrityksille ja organisaatioille, joille nopeus sekä toiminta-aika on ehdottoman tärkeää. Tehokas ja äärimmäisen luotettava vaihtoehto monipuoliseen webkäyttöön. Hyvä valinta vaativaan Wordpress käyttöön.

Raskaaseen käyttöön, usean sivuston ylläpitoon, kehitysympäristöksi tai muuhun erityiskäyttöön ei sovellu webhotellipaketti, vaan näihin tarkoituksiin paras vaihtoehto on oma palvelin, joihin voitte tutustua Palvelimet-sivuilla.

Virtuaalipalvelin cPanelilla ja Reactive-Managed ylläpitopalvelulla vastaa pitkälti tavallista webhotellia, mutta käytössänne on virtuaalipalvelimen koko teho kaikille tileillenne. Virtuaalipalvelin tulee jo noin 10 tilin kohdalla edullisemmaksi, mikäli tilit vaatisivat Teho-paketin webhotellin puolella. 
12. Miten huolehdin tietoturvasta?
keywords: tietoturva joomla! wordpress drupal forbidden esto

Yleisiä tietoturvaohjeita
 1. Pidä sivustollasi olevat websovellukset aina ajan tasalla.

  Eri websovelluksista (esim. Wordpress, Joomla! jne) löytyy erilaisia tietoturva-aukkoja säännöllisesti. Erilaisia tietoturva-aukkoja hyväksikäytetään laajasti ja usein koneellisesti, joten myös pienet sivustot voivat joutua hyökkäyksen kohteeksi. Websovelluksien päivityksiä tulisi seurata vähintään kuukauden välein ja ne tulisi asentaa mahdollisimman pian. Mikäli sivustoa ei ylläpidetä syystä tai toisesta pitkään aikaan, tulisi koko sivusto sulkea tai sen käyttö estää, jotta sivuston websovellus ei joutuisi vanhentuessaan hyökkäyksen kohteeksi. Esimerkiksi Joomla! 1.5 tai Wordpress 3.5 ovat jo pahasti vanhentuneet.

 2. Päivitä kaikki palvelun salasanat mahdollisimman usein.

  Haitantekijät voivat saada palvelussa käytetyt tunnukset haltuunsa esimerkiksi eri haittaohjelmien kautta. Haltuun saatuja tunnuksia ei kuitenkaan useinkaan heti käytetä hyväksi vaan ne julkistetaan haitantekijöiden kesken jonkin ajan kuluttua niiden haltuun saannista. Usein jo kuukauden välein vaihdettava salasana estää haltuun saadun salasanan käytön laajamittaisesti. Lisäksi aina on syytä vaihtaa kaikki palvelun salasanat, kun on syytä epäillä, että haittaohjelmia on ollut tietokoneella, jossa palvelun tunnuksia on käytetty.

 3. Tarkista tiedostojen ja hakemistojen oikeudet.

  Tiedostojen ja hakemistojen oikeudet tulee olla mahdollisimman vähän sallivat. Seuraavat oikeudet ovat toimivat, mutta myös mahdollisimman turvalliset:
  - public_html-hakemisto, 750 (rwxr-x---) ja group nobody
  - muut hakemistot, 755 (rwxr-xr-x)
  - PHP-tiedostot, 600 (rw-------)
  - muut tiedostot, 644 (rw-r--r--)

 4. Poista turhat tai käyttämättömät tunnukset ja websovellukset palvelusta.

  Turhat, vanhentuneet ja käyttämättömät tunnukset ja websovellukset ovat erityisen alttiita hyökkäyksille. Esimerkiksi turhien testitunnuksien salasanat ovat usein helppoja arvata tai niitä ei muisteta vaihtaa säännöllisesti. Myös testimielessä asennettuja websovelluksia ei muisteta useinkaan päivittää ja vaikka ne eivät olisi käytössä, niin mahdolliset hyökkääjät kuitenkin löytävät ne varsin helposti.

 5. Pidä kaikki palvelun tunnuksia käyttävät tietokoneet tietoturvalta ajan tasalla.

  Palvelun tunnuksia käyttävien tietokoneiden tietoturvaa ei saa aliarvioida. Erittäin usein sähköpostista tai sivuston kautta saatu haittaohjelma onnistuu urkkimaan palvelun tunnukset ja lähettämään ne haitantekijöille. Onkin tärkeää pitää tietokoneen käyttöjärjestelmä ajan tasalla ja ostaa luotettava sekä kattava tietoturvasovellus suojaamaan tietokonetta haittaohjelmilta.

 6. Ota säännöllisesti varmuuskopiot ja säilytä niitä useassa eri paikassa.

  Vaikka palveluntarjoaja ottaakin varmuuskopioita tileistä on kuitenkin aina syytä ottaa myös itse erillisiä varmuuskopioita ja säilyttää niitä eri paikoissa. Näin selvitään yllättävistä ja poikkeuksellisistakin tilanteista. Tarjoamme myös erillistä Lisävarmuus-lisäpalvelua, jossa varmuuskopiota tilistä säilytetään useassa eri paikassa.